UPIDS

 

Yksilöivä jäljitettävyys

UPIDS, Unique Product Identification Service, tallentaa tuotteen elinkaaren tiedot, alusta loppuun.

 

Tunnet tuotteen brändinä, tuotenimenä, miltä se näyttää, mitä se maksaa jne? Kauppa tietää mitä tuotteita se myy järjestelmillään: tuotteet tunnistetaan EAN koodeilla. EAN on artikkelitunniste, tuote tunnistetaan kuten sinä tunnistat sen tuotenimenä ja brändinä. Otetaanpa näitä tuotteita laatikollinen. Tai kokonainen toimituserä. Satoja tai tuhansia tuotteita, kaikki näyttävät samalta ja tunnistetaan yhdeksi ja samaksi tuotteiksi. Jos sinun nyt pitäisi jäljittää yksittäisten tuotteiden matka kauppaan tai sieltä eteenpäin olisi se mahdotonta. Vaan ei ole enää.

Second Thoughtin UPIDS on menetelmä, jolla tuotteisiin voidaan merkitä yksilöivä ja uniikki tunniste, jok'ikiseen tuotteeseen omansa. Heti tuotantolinjalla. Jos tuotannon raaka-ainevirrat ovat käyttäneet samaa menetelmää, voidaan niihin liittyvä kaikki tieto liittää tuotteen yksilöivään tunnisteeseen tuotantolinjalla. Kun tuotteen elinkaaren seurantaa jatketaan kuljetuksien kautta jälleenmyyntiin ja kulutukseen, saadaan tuotteiden elinkaaresta aivan uutta tietoa kaikille ketjun toimijoille. Tiedät mitä syöt ja tiedät mitä kulututat. Yksikkötasolla. UPIDS mahdollistaa kaiken tämän.

Koodi käytännössä

 

 

Esimerkkikoodeja

Voit kokeilla palvelua, nämä esimerkkikoodit ovat samanlaisia kuin löydät UPIDSia käyttävistä tuotteista.

https://2nd.gdn/2000139300000-1574200800000-104

https://2nd.gdn/2000438700006-1574200800000-104

https://2nd.gdn/2000225300006-1574200800000-104

 

QR koodien lukeminen

Onko käytössäsi iPhone tai iPad? Tiesitkö että voit lukea QR koodeja ilman erillistä sovellusta, avaat vain kamera-sovelluksen, suuntaat kameran kohti QR-koodia ja laitteen pitäisi ehdottaa URL-osoitteen avaamista. Kokeile vaikka.

Android? Avaa kamerasovellus ja osoita sillä QR-koodia, pidä "Koti" näppäintä pohjassa ja QR-koodin pitäisi muuttua klikattavaksi linkiksi. Tätä varten puhelimesi tarvitsee Google App sovelluksen, useissa Android-laitteissa se on esiasennettuna, mutta jos omassasi ei ole voit asentaa sen Google Playn kautta.

  

 

Case study: Lue Second Thoughtin case study UPIDSista

 

Lohkoketju?

Kyllä. Käytämme lohkoketjua muiden teknologioiden kanssa yhdessä. Lohkoketju ei ole työkalu aivan kaikkeen ja siksi käytämme sitä tallentaaksemme yksittäiseen tuotteeseen liitettävät tiedot eri vaiheissa elinkaarta. Tiedot säilyvät lohkoketjussa tuotteen elinkaaren ajan ja kaikki muutokset voidaan jäljittää. Vaativampiin data-operaatioihin käytämme kuitenkin muitakin teknologioita.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä niin kerromme lisää.